Nergens veilig – Karen Rose

Nergens veilig van Karen RoseIn Nergens veilig van Karen Rose moet psychiater Tess Ciccotelli machteloos toezien hoe haar patiënten tot waanzin worden gedreven en uiteindelijk zelfmoord plegen. Tot overmaat van ramp wordt Tess zelf als verdachte aangewezen. Alles wijst er ook op dat zij het gedaan heeft. Ze wil de politie graag helpen om het tegendeel te bewijzen en om meer slachtoffers te voorkomen, maar daarbij komt ze in de knoop met haar beroepsgeheim. Hoe ver kan ze gaan om zichzelf en haar omgeving te beschermen?

Nergens veilig in het kort

Een jonge vrouw springt uit het raam van haar woning bovenin een flatgebouw. Het lijkt zelfmoord, maar dat is het niet. Dat is ook voor rechercheurs Reagan en Murphy snel duidelijk. Alles wijst er op dat psychiater Tess Ciccotelli, die het slachtoffer onder behandeling had, haar ertoe aangezet heeft.

Tess wil niets liever dan de rechercheurs helpen de werkelijke toedracht te onderzoeken. Als er onder vergelijkbare omstandigheden weer iemand zelfmoord pleegt, voelt ze zich bijna gedwongen haar patiëntendossiers te overhandigen. Dat is nodig om meer slachtoffers te voorkomen, maar het mag niet volgens haar geheimhoudingsplicht. Ze doet het dus niet.

Ondertussen lijkt degene die er echt achter zit steeds dichter bij Tess te komen. Er vallen meer slachtoffers en ook Tess zelf lijkt in gevaar te zijn. Hoe ver mag ze gaan om zichzelf en de mensen van wie ze houdt, te beschermen?

Mijn mening

Voor de boeken van Karen Rose moet je af en toe best wel een sterke maag hebben. Het bloed spuit in het rond en ook de hersenen en andere zaken die inwendig horen te blijven, doen dat zeker niet in haar verhalen. Toch weet ze er ook deze keer weer een behoorlijke romantische ondertoon in te verwerken. Het is echt niet alleen maar ellende wat de klok slaat, gelukkig.

Het boek is grotendeels vanuit Reagen en Ciccotelli geschreven. Je hoort dus vrij weinig over de dader en zijn/haar motief. Dat houdt het spannend tot het einde, als uitkomt wat er daadwerkelijk aan de hand is. Tegelijk maakt dat het ook weer iets minder geloofwaardig, omdat de dader doet wat hij doet om een reden die je totaal niet kon zien aankomen.

Over ongeloofwaardig gesproken. De grote hoeveelheid geweld en slachtoffers maken het geheel ook niet meer dat het lijkt alsof het je buurvrouw zou kunnen overkomen. Misschien maar goed ook, want dat wil je natuurlijk ook niet.

Het verhaal is vlot geschreven. De hoofdstukken zijn wel vrij lang, dus wegleggen tussendoor is niet makkelijk. Het is mooi dat er naast al het geweld en de ellende ook nog ruimte is voor romantiek. Dat maakt het lezen een stuk aangenamer. Niet dat het verder een straf was om dit boek te lezen. Als je van dit type boeken houdt, moet je Nergens veilig zeker lezen!

4 sterren

Meer informatie over Nergens veilig

  • Oorspronkelijke titel: You can’t hide
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: oktober 2019
  • Aantal pagina’s: 464
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026147760
  • ISBN (e-book): 9789026147777

Plaats een reactie