Daten voor gevorderden – Kristan Higgins

Daten voor gevorderden van Kristan Higgins

Honor Holland heeft al jaren een best friend with benefits. Nu ze 35 is beginnen haar eierstokken te rammelen en waagt ze het erop: ze vraagt hem ten huwelijk. Hij wijst haar echter op een niet zo nette manier af en Honor is ten einde raad. Met wie moet ze nu trouwen en kinderen krijgen? Maar dan is daar de Britse vrijgezel Tom Barlow die moet trouwen om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen. Helaas is hij een enorme hork en van liefde kan dan ook geen sprake zijn. Toch zijn ze misschien wel tot elkaar veroordeeld om hun toekomst veilig te stellen. In Daten voor gevorderden van Kristan Higgins is liefde niet iets vanzelfsprekends.

Daten voor gevorderden in het kort

Op haar 35e verjaardag wordt Honor Holland erop gewezen dat de tijd begint te tikken als ze nog kinderen wil. Helaas heeft ze geen man. Wel is er Brogan, haar ontzettend knappe jeugdvriend met wie ze af en toe het bed deelt en op wie ze al lange tijd stiekem verliefd is. Honor trekt de stoute schoenen aan en vraagt hem ten huwelijk. Dat loopt niet zoals ze gehoopt had. Voor hem is zij echt niets meer dan een vriendin.

Dit is het startschot voor Honors zoektocht naar een huwelijkskandidaat. Ze schrijft zich in op datingsites maar dat levert geen geschikte mannen op. Als haar grootmoeder haar wil koppelen aan een familielid van een vriendin, ziet ze dat echter toch niet erg zitten. Uit beleefdheid stemt ze in met een afspraakje. Dat verloopt vrij rampzalig en Honor duikt weer in de datingsites.

Dan komt ze deze Tom Barlow weer tegen. Deze keer gedraagt hij zich een stuk netter. Hij is Brits en heeft dringend een verblijfsvergunning nodig. Krijgt hij die niet, dan moet hij Amerika verlaten. En daarbij zijn onofficiële stiefzoon Charlie achterlaten. Trouwen is voor hem de enige optie. Voor Honor heeft het ook voordelen om met Tom te trouwen. Hij kan haar kinderen geven. Maar is dit wel de meest ideale oplossing? Ze houden niet van elkaar. Of kunnen ze toch dichter tot elkaar komen?

Mijn mening over Daten voor gevorderden

De titel van dit boek suggereert dat er veel gedatet zal worden. Maar dat valt tegen. Hoewel Honor vooral graag kinderen wil, ligt de focus wel volledig op het vinden van een huwelijkskandidaat. En dan niet door zo veel mogelijk mannen te zien waar ze kinderen mee zou kunnen maken, maar door zich te richten op die ene waar dat minder waarschijnlijk mee is. Een beetje vreemde keuze voor de titel dus, de originele Engelse titel vind ik beter passen.

Toen ik aan Daten voor gevorderden begon, had ik vooral zin in iets luchtigs. Aan die wens is voldaan. Hoewel lang niet alles in het verhaal luchtig te noemen is, valt er ook voldoende te lachen. Ook is er af en toe ruimte voor een traantje. Het totaal van romantiek, humor en ontroering zorgt dat het een fijn boek is om te lezen. In combinatie met de wat langere hoofdstukken, die zorgden dat er weinig natuurlijke pauzes zijn, is dit boek soms lastig weg te leggen.

Honor en Tom komen afwisselend aan het woord. Zo heb je meer informatie dan elk van de twee afzonderlijk heeft. Grappig detail is dat de eicellen van Honor ook regelmatig van zich laten horen. Om hen draait het tenslotte, zij willen aan het werk! Natuurlijk weet je bij boeken van deze categorie altijd wel zo’n beetje hoe het af gaat lopen. Toch begon ik tegen het einde van het boek te twijfelen of het misschien toch anders zou gaan. Dat geeft een mooi verrassingseffect. Alles bij elkaar vind ik Daten voor gevorderden vier sterren waard.

4 sterren

Meer informatie over Daten voor gevorderden

  • Oorspronkelijke titel: The perfect match
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: augustus 2018
  • Aantal pagina’s: 349
  • Verkrijgbaar als: ebook
  • ISBN (ebook): 9789402755930

Plaats een reactie